AZ UGANDAI KÖZTÁRSASÁG VÍZGAZDÁLKODÁSI RENDSZEREINEK KIALAKÍTÁSA PROJEKT

ELŐKÉSZÍTŐ MUNKÁLATOK

Afrika a globális menekült tömeg 80%-át kényszerül ellátni. A Rwamwanja menekülttelep jelenleg több mint 78.000 menekültet fogad Uganda területén. A telepen a vízellátás elégtelen, a víznyerő helyek távol vannak a lakóépületektől, kevés a kifolyó és azok sem működnek megbízhatóan. A projekt keretében megvalósul a Rwamwanja menekülttelepen élő menekültek és a telep körüli helyi lakosok számára a vízellátás javítása.

A VTK Innosystem Kft. a Külgazdasági és Külügyminisztériummal kötött Támogatási Szerződése keretében megkezdte a helyszíni előkészítő munkálatokat. Az előkészítő munkálatok során a helyi szakemberek által gyűjtött információk alapján kiválasztotta a három beruházási helyszínt a Rwamwanja menekülttelep területén. Alvállalkozónk 2019. október 2-án megkezdte a talajvízbázis-felmérését, valamint a lehetséges fúráspontok felmérését a célterületeken. A jelentés megmutatja majd a vízkezelő épületek és víztornyok (Oasis Centers) optimális elhelyezkedését.

A társaság pontosabb adatokat és információkat gyűjt, miközben találkozókat tart a telep vezetőségével, a helyi hatóságokkal és az iskola vezetőségével a lehető legmegfelelőbb bevonás és jövőbeli felhasználói lehetőségek érdekében.

A VTK Innosystem Kft. alaptáborának telepítése folyamatban van Rwamwanja telephelyén, mint a projekt központi irányító egysége.

hungaryhelps.hu